Erikoiskuljetus

Mitä on erikoiskuljetus?

Kuljetus on erikoiskuljetus, kun sen mitat tai massa ylittää normaaliliikenteessä sallitut mitat.

Mistä erikoiskuljetuksen tunnistaa?

Erikoiskuljetuksen tunnistaa siitä, jos joku normaaliliikenteessä sallitut mitat ylittyvät, niin täytyy olla joku merkintä autossa siitä sekä lisäksi saatetaan tarvita liikenteenohjausauto. Liikenteenohjausautojen määrä määräytyy kuljetettavan tavaran koon mukaan.

Mitä erikoiskuljetus vaatii?

Erikoiskuljetus vaatii jonkin merkin millä sen tunnistaa, eli ylileveät valot, leveäkuljetus kyltti, pitkäkuljetus kyltti tai korkeakuljetus kyltti. Usein erikoiskuljetus vaatii erikoiskuljetusluvan ja luvassa määrätään kuljetuksen reitti mistä kuljetuksen pitää kulkea.

Mihin erikoiskuljetuksia voidaan kuljettaa?

Erikoiskuljetuksia voidaan kuljettaa melkein mihin vaan, kun lupa haetaan joka kuljetukselle erikseen ja lupa sanelee miten kuljetus onnistuu, saattaa olla, että esimerkiksi liian suuri paino evää kuljetuksen johonkin paikkaan heikon sillan takia.

Mitä täytyy ottaa huomioon erikoiskuljetuksessa?

Erikoiskuljetuksessa täytyy ottaa huomioon muut tiellä käyttäjän, kun liikutaan muuta liikennettä vastaan, esimerkiksi ramppeja väärään suuntaan tai muuta liikennettä vastaan väärään suuntaan.

Onko teillä tarve erikoiskuljetukselle?

HeavyCargo Team Oy suorittaa koneiden ja laitteiden erikoiskuljetuksia Suomessa, Baltiassa ja Pohjoismaissa. Pystymme kuljettamaan kappaleita aina 75 tonnin painoon saakka.

Referenssit.

Valittuja asiakkaitamme ja jäsenyyksiä